Nyt minä vaihdoin myös defaultihot. Toivottavasti on paremmat kuin edelliset. Minä laitoin tämän osan nyt vähän aikaisemmin, kun rakas serkkuni sitä kyseli eilen :D


"Hei äiti, lumi suli, ni voitaisko mennä rannalle uimaan?", Steph kysyi aikaisena sunnuntaiaamuna. "Sori Steph, mut mun pää on ihan sikakipee ja pitää mennä töihinki. Kysy Armakselta", Kate puhisi ja käveli rivakkaa vauhtia poliisiautolle päin.

"Hmph.. ei sitten", Steph voihkaisi.

"Pierr, kuule..", Steph aloitti. "Noh mitä? "Oota, ku mä nousen eka"

"Pyydetään isi mukaan kokeilee merivettä, mäntäis uimaan!", Steph selitti aivan innoissaan isoveljelleen. "Hei mä tuun tasan mukaan, ootetaan, ett isi tulee töistä", tämä vastasi ja meni silti vielä takaisin nukkumaan.

Steph ei olisi jaksanut odottaa, sillä viime kesästä oli aivan liian pitkä aika. Hän siivosi taloa, ettei Armaksella olisi mitään mukisemista.

"Pierr, mä otan meille evästä!", Steph huusi keittiöstä. "Joo hyvä, ota mullekkin!", Pierre vastasi. "No sitä "meille" tarkoittaa ääliö!"

Vihdoin Armas saapui töistä. "Isi hei, mentäiskö rannalle uimaan ja leikkimään?", kysyi Steph varovaisesti. Hän ei halunnut minkään pilaavan hänen ja Pierren sunnuntaita. "No mikäs siinä, mutta uskallattekohan te uida vielä, siellä on tosi kylmä?" "Ihan varmasti, uskallanhan minä mennä sinun jälkeesi kylppäriin", Steph vastasi viattomasti ja Armas yritti peitellä nolostustaan. "Noh mennään vaan, hae kamppeet ja veljesi", käski Armas armeijatyyliin ja Steph oli hetkessä huoneessaan.

Steph pukeutui oikein rantakuntoon ja laittoi hiusketkin söpösti pompuloille. Hän ja Pierre suojasivat silmiään auringonvalolta. Kesä oli selvästi tulossa.

"Menkäähän laittamaan uikkarit, mä menen hampparikojulle", Armas sanoi.

Uikkarit vaihdettiin. "Kuule Pierre, arvaa mikä ois kivaa?", Steph kysyi salaperäisesti. "No ei tuu mieleen" "Kuka eka uimassa voittaa!!", Steph huudahti...

....ja lähti juoksuun rannalle Pierre perässään.

"Tää on kyll viel vähän kylmää", totesi Steph ja asteli varovaisesti syvemmälle. "Pierr, eksä aio tulla!?", kysyi Steph takanaan olevalta Pierreltä.

"Mä en tuu viel, otan vähän aurinkoo eka..", Pierre vastasi ja levitti aurinkorasvaa iholleen.

"No, mennään sit kohta", Steph huusi ja lähti uimaan rantaa kohti.

"Otetaan aurinkoo sit yhessä"

"Voi noita lapsia", Armas totesi ja tilasi vielä kolmannen hodarin.

Kaunis auringonvalo alkoi loistamaan koko rantsun yllä.

"Ookoo, mä tuun nyt", sanoi Pierre ja kastautui kylmään veteen. Pierre oli aina ollut sisaruksista arin. "No hyvä, leikitäänkö vesisokkoa?", Stph kysyi ja roiskautti vettä Pierren päälle.

Ilta alkoi jo tulla, mutta perheellä ei llut vielä aikomustakaan lähteä. "Hei lapset, tulkaa tekee hiekkalinnaa mun kaa, kun en uskalla uida", Armas huusi rannalta ja alkoi kaatamaan hiekkaa kasaan.

Steph ja Pierre alkoivat heti väsäämään linnaa isänsä kanssa. "Miks et tuu uimaan?", kysyi Pierre isältään. "Liian kylmää vettä, en ole tuollainen vesipeto, kuin te", naurahti Armas.

Vielä kahdeksan aikaan he istuivat rannalla ja katselivat aaltoja muiden FMvilleläisten kanssa. "Vähänkö oli kivaa, tullaanko huomennakin?", Steph ehdotti. "Ehkä ensi viikonloppuna, huomenna alkaa koulu", Armas sanoi ja kuuli, kuinka aallot paiskautuivat rantakallioon.

Kaikki lähtivät pois rannalta ja kioskinpitäjäkin alkoi jo pakkaamaan kamppeita palatakseen taas ensi lauantaina. "Ensi viikolla voitaisiin mennä vaikka Kaukarantsuun", ehdotti Pierre: "Siellä on enemmän tilaa ja oikea ravintola" "Joo, mennään sinne, joohan isi", Steph sanoi ja repi isäänsä hihasta.
 

Kaikki olivat todellakin uupuneita kotiin tultaessa.

Armaskin oli väsynyt hodarien ahmimisesta ja käpertyi heti nukkumaan.

"Tulivat lopulta", Kate huokaisi helpotuksesta ja kaatui sohvalle katsomaan "huippumallia haussa". Hän kuuli, kun Steph nousi vuoteestaan ja meni katsomaan.

"Mikset kulta nuku jo?", Kate kysyi Stephiltä. "Noku meillä oli niin kivaa!", Steph huudahti onnessaan. "Hyvä että oli,mutta menehän nukkumaan"

"Taisi olla onnistunut retki?", Kate kysyi mieheltään. "Todellakin ja ensi kerralla sinä tulet mukaan", Armas sanoi ja silitti Katen poskea. "Minä tulen", hän vastasi ja jatkoi: "Hyvää työpäivää".

Armas lähti taas aamuyöstä töihin.

Kate teki nopeasti päivän treenit, ennen kuin lapset heräsivät. "Lapset, bussi tulee kohta ja teidän pitä nousta!", Kate huusi kovaa ja lapset pinkaisivat pihalle.

"Maanantaina on tyhmä mennä kouluun...", Steph valitti ja moikkasi hiljaa bussikuskia. Ei Pierrekään kovin mielellään bussiin astellut.

Armas oli päässyt aikaisemmin kotiin ja hoiti Sebastiania muiden ollessa koulussa ja töissä.

Pierre sai kympin ja Steph kasin. Lasten luonteistakin huomasi ketä koulu kiinnosti.

"Katso isi, sain kympi", Pierre sanoi ja näytti isälleen koepaperiaan. "En ehdi nyt, teen alokkaille tenttejä", mutisi Armas ja jtkoi opiskeluaan.

Kate tuli töistä kotiin ja lapset juoksivat halaamaan.

"Koska on ruoka?", kysyi nälkäinen Pierre. "Armaksen pitäisi olla tekemässä meille spagettia", Kate vastasi.

Armas oli kuin olikin laittamassa spagettia.

"Se vähän kärähti, mutta kai se kelpaa", ajatteli Armas ja laittoi lautasia pöytään.

"Kyllä tää kelpaa", Steph totesi ja jatkoi: "Koulussa oli muuten tänään lentokone, joka tiputteli karkkia pihalle". "Todellako?", kysyi Kate vähän pilaillen ja katsoi Pierreen. Tämä nyökkäsi: "Ei se huijaa", ja otti taskustaan karamellin ja näytti sitä äidilleen. Armas ei kertonut Katelle siitä, että oli nänhyt lasten pujahtavan lähikauppaan ja tulevan sieltä namipussi kourassa.

Iltapäivällä alkoi kauhea vesisade ja Pierren oli aivan pakko mennä vielä varmistamaan.

Perhe kerääntyi olohuoneeseen ja Armas sytytti tulen takkaan. "Onneksi oltiin eilen rannalla, ku tänään on tämmänen ilma", Pierre sanoi ja katseli kummissaan, kun Steph värisi ikkunan edessä. "Joo, en  menis ulos mistään hinnasta", Steph totesi veljelleen. "Hei, tänään on Sebun synttärit", Kate muisti ja Armas lähti hakemaan kellarista pakastekakkua.

"Hyvää syntymäpäivää Sebu!"

Sebastanianilla on Katen kauniit silmät ja hänestä tuli muutenkin söpö<3

"Äitiii!!!!", Pierre huusi. "Sebu ei anna mun nukkua yhtään!!!"

"Noh otetaan pikku Sebu pois pikku-Pierren huoneesta, kun pikkuinen häiritsee nyt", lässytti Kate Sebastianille. "Vähän äkkiä mieluummin", mumisi Pierre ja hieroi silmiään.

"Viedään pikku-Sebu lähelle mammaa"

Sebastianin kehto laitettiin olohuoneen nurkaan, joka oli lähellä vanhempien huonetta.

"Eikös tänään ole viimeinen päiväsi peruskoulussa?", bussikuski kysyi Pierreltä. "Joo onhan se..", Pierre vastasi vaivautuneesti. Hän ei tuntenut itseään vielä ysiluokkalaiseksi.

"Aa, lapset ovat lähteneet jo kouluun", Armas sanoi. "Arvaappa kuka sai ylennyksen?"

"Sinä tietenkin", Kate sanoi ja tuli vastaan miestään. "Ostetaanko Pierrelle muuten se pyörä, mitä hän on toivonut?", Armas kysyi.

Pian Kate olikin jo puhelimessa tilaamassa ihan uutta pyörää. "No otetaan vaikka sinipunainen"

Tilaus tomitettiin ja Kate seisoi tyytyväisenä vieressä.

Sebu halusi kokeilla sitä. Outoa, kun Sebu ei osaa edes kävellä, ni kyllä se pyörällä ajelee. "Älä riko sitä rakas, se on Pierren valmistujaislahja", Kate huolehti.

"Onko tuo todellakin minulle?", Pierre huusi ja kirmasi ulos bussista.

"Sitä oli pakko heti kokeilla"

Stephkin tuli koulusta ja oli saanut kympin. Kyllä hänkin oli tosi fiksu tyttö.

Armas oli järjestellyt Pierren synttäreitä ja ostanut kakun. Onneksi myös sää suosi synttärisankaria.

"Mä en ehkä enää kohta jaksa leikkiä sun kaa", Pierre sanoi vaivautuneena siskolleen. "Ei se mitään, kunhan nyt leikit", tämä vastasi.

Ilta koitti ja  kaikki odottivat kynttilöiden puhaltamista.

"Mä puhallan nyt..", Pierre sanoi. *Phuuh*

Tällainen poika hänestä sitten tuli. Nenä on vähän oudon pyöreä, muta aika söpö. Pierre muistuttaa paljon isäänsä.<3 Ensi jaksossa valitaan perijä (Ehkä)

 

--------------------------------------------

Ensi jakso tulee sitten, kun jaksan kirjoittaa, kuvat ovat jo valmiina. Seuraava osa on sit vähän lyhyempi...